Netanyahu said to tell cabinet still no ‘concrete’ US peace plan

Filed under: All News,more news,Opinion,RECENT POSTS,Somali news |
USA: s president Donald Trump möter den israeliska premiärministern Benjamin Netanyahu i det vita huset, den 5 mars 2018, i Washington. (AP Photo / Evan Vucci)
USA: s president Donald Trump möter den israeliska premiärministern Benjamin Netanyahu i det vita huset, den 5 mars 2018, i Washington. (AP Photo / Evan Vucci)

Trots många rapporterade läckor av detaljer från Trumps förslag säger PM påstått ingenting på bordet “just nu”

Trots många rapporterade läckor av detaljer från Trumps förslag säger PM påstått ingenting på bordet “just nu”

Statsministern Benjamin Netanyahu berättade förra säsongsministeren att det fortfarande inte finns någon “konkret” amerikansk fredsplan.

“För närvarande finns det ingen konkret amerikansk fredsplan på bordet. Jag säger inte att det inte kommer att bli, men för tillfället är det inte, “Channel 10 citerade honom som sagt.

Trots att det finns många rapporterade läckor av Trumpadministrationens fredsplan har ännu inga detaljer offentliggjorts och det har inte varit datum för när det kommer att presenteras.

Talar efter att han träffade förra veckan med amerikanska presidenten Donald Trump, berättade Netanyahu för reportrar att  mycket liten tid  spenderades diskutera en fredsplan.

“Frågan om palestinierna kom upp i de termer jag beskrev – säkerhetsfrågan”, sade Netanyahu. “Inte mer än kvartalet [vi diskuterade] palestinierna.”

I en rapport i  UAE-baserade Al Khaleej online  tidigare denna månad sa en palestinsk myndighetens tjänsteman att de bästa israeliska och saudiarabiska tjänstemännen hade hållit en serie hemliga möten i Kairo, före Trumps förväntade avtäckning av hans efterlängtade plan.

Den amerikanska administrationen förväntas meddela de viktigaste punkterna i sin fredsplan i de kommande veckorna, sade den egyptiska tidningen. Administrationens tjänstemän har sagt att planen är nära avslutad, men har också vägrat att ge en tidslinje för när den kan publiceras.

Den privatägda egyptiska tidningen Al Shorouk rapporterade att amerikanerna har anmält några arabiska huvudstäder att Trumps beslut att flytta den amerikanska ambassaden från Tel Aviv till Jerusalem är “en del av en amerikansk ansträngning för att övertyga Israel, särskilt de hårdare, för att komma överens om möjliga medgivanden att palestinierna. “

Trump har upprepade gånger sagt att Israel måste “betala ett pris” för det dramatiska 6 december erkännande av Jerusalem som huvudstad, även om han inte har detaljerat de medgivna medgivandena. Netanyahu berättade för reportrarna efter att ha träffat Trump förra veckan att problemet aldrig kom upp mellan dem.

Källa: timesofisrael.com